Снимки: Trafficnews.bgОбилен сняг и непочистени пътища. Така започна деня за голяма

...
Снимки: Trafficnews.bgОбилен сняг и непочистени пътища. Така започна деня за голяма
Коментари Харесай

Стихията вилнее: Виелица скова Смолянско, преспи, падащи камъни и прекършени дървета по заринатите пътища!

Снимки:   Trafficnews.bg

Обилен сняг и непочистени пътища. Така стартира деня за огромна част от хората в региона на Смолян, където през нощта снежната завивка се е нараснала с сред 30 и 50 см. В обществените мрежи пък като лавина се изсипаха гневни мнения и фотоси на водачи, които разказват по какъв начин снегопочистващите компании не могат да смогнат с почистването на пътните настилки, пише Trafficnews.bg.

Получени са няколко сигнала за закъсали коли. Водачи осведомят, че обстановката в региона на Пампорово е сериозна. Освен че е стеснен, пътят е доста хлъзгав и с доста неравности. Заради снега са се образували коловози, по които колите минават с доста мудна скорост. Забелязват се доста закъсали и отбили от пътя коли.



Няколко обитаеми места в Смолянско са без ток, а придвижването по пътищата в региона е затруднено поради паднали дървета, засилили се свлачища и скъсани електропроводи след изобилния дъжд от сняг и дъжд тази нощ.

Наложени са ограничавания на придвижването през проходите в Родопите. През " Превала " е неразрешено за МПС над 12 т., както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. Проходът „ Рожен “ също е неразрешен за МПС над 12 т. както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. Задължителни са веригите през проходите " Пампорово ", " Рожен " и " Превала ".

Пътуващи през " Рожен " оповестяват за закъсали тирове, на доста места по пътищата в региона има паднали камъни след дъждовете през вчерашния ден. Обилният снеговалеж продължава и през днешния ден, придвижването е затруднено и при зимни условия.



От Агенция „ Пътна инфраструктура “ осведомят, че пътят Момчиловци-Лъки е затворен за придвижване заради паднали дървета. Счупени от мокрия сняг стволове пречат на придвижването в региона на разклона за село Баните към местността Картола. Движението е краткотрайно спряно до почистване на дърветата и клоните, препречили част от пътното платно.

В региона на град Мадан микробус на спедиторска компания е паднал в крайпътна река. По информация на наш четец транспортното средство е било оставено за ремонт, а проливният дъжд е спомогнал за пропаднето на буса в коритото.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР